Profile picture of ‌علی رفیعی وردنجانی‌
نقد فیلم «مرد جنگ» مرگ بر آمریکامرد جنگ ساخته‌ی ویلیام کافمن فیلمِ بی‌هنرِ سیاست‌زده‌ای است که در چارچوبِ گرایش به سُلطه‌جویی در محتوا، نه داستان، خود را ارائه کرده. سینما را می‌شود به هر تعبیری هم که شده سیاسی نگاه کرد، حتّی اگر «استالکر» تارکوفسکی باشد، امّا سینمایی که شُعارِ سیاست‌زده‌ی خود ر…Show more
35 MB

Profile picture of ‌مهدی صالحی‌
آیا می‌شه به جنگ خندید؟ روبرتو بنینی در «زندگی زیباست» گفت آره و اسکار گرفت!🏆برای دیدن تحلیل کامل و فهمیدن اینکه این فیلم شاهکارِ نابغه‌ست یا اهانتِ دیوانه، روی لینک زیر بزن 👇https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/oxrdnt2/vt/frame#کمدی #طنز #زندگی_زیباست #نقد_فیلم #مهدی_صالحی #نقد
www.aparat.com

خندیدم اما گریه کردم! - نقد فیلم کمدی زندگی زیباست

سلام رفیق! توی این ویدیو رفتم سراغ یکی از جنجالی‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما؛ «زندگی زیباست» ساخته‌ی روبرتو بنینی. فیلمی که توش اردوگاه کار اجباری نازی‌ها تبدیل میشه به یه بازی کودکانه و یه پدر با قدرت شادی، پسرش رو از مرگ حتمی نجات میده.بنینی توی این فیلم نه تنها برنده‌ی اسکار شد، بلکه کل جهان رو به چالش کشید: آیا می‌شه به هولوکاست خندید؟ توی این ویدیو مفصل بررسی کردم که چطور بنینی از سنت دلقک‌های سیرک و چارلی چاپلین وام گرفته تا یه اثر خلق کنه که همزمان هم می‌خندونه هم می‌گریونه.بررسی بازیگری روبرتو بنینی و نیکولتا براسکی رو واکاوی کردم و اینکه چطور بازی بنینی فراتر از تکنیک کمدی، به یه تراژدیِ جان‌سوز تبدیل میشه. همچنین به نقد فیلمنامه، نمادشناسی، موسیقی نیکولا پیووانی و فیلمبرداری تونینو دلی کُلی پرداختم.آیا این فیلم یه شاهکارِ نابغه‌ست یا یه اهانت به قربانیان واقعی؟ جواب رو توی ویدیو ببین.اگه از نقدهای صریح و خودمونی خوشت میاد، حتماً کانال «نقد با زیرشلواری» رو سابسکرایب کن و زنگوله رو بزن. نظرات ارزشمندت رو برام بنویس که ته ویدیو یه سوال جنجالی برات دارم!لایک و کامنت یادت نره!00:05خندیدم اما گریه کردم00:59شاهکاری جسورانه01:46چرا این فیلم خاص است04:33جوابی با یک سکانس06:28آیا میشه به جنگ خندید

نقد فیلم کوتاه «سایه فیل» مجهول‌زدگی در دروغ‌های سینماسایه فیل فیلمِ کوتاهی از آرمان خوانساریان هنوز به عُمقِ فاجعه نزدیک نشده در حالِ پیشگویی از آن است. فیلمی که اطلاعاتِ مجهولی از کاراکترهای‌اش به ما می‌دهد که به غیر از لیلا، سونیا سنجری، در سکانسِ آخر، هیچ‌کدام را به واکنش در برابرِ تنهاییِ ب…Show more
42 MB

نقد فیلم «کار کثیف» قسمتِ اوّل سلسله یادداشت‌های سینمای بدون فُرمعرق فروش سینمای ایرانکار کثیف خسرو معصومی، سینمای محتوازده‌ای است که در همان ابتدا تمام می‌شود. طی یک سلسله یادداشت نیت دارم سینمای فارغ از فُرمِ ایران را که صرفاً صدای اُپوزیسیون شده بررسی کنم و هیچ فیلمی به اندازه‌ی اثرِ معصومی، …Show more
46 MB

Profile picture of ‌فیلموسوفی‌
🌕چگونه تأثیر هاله‌ایِ سینما باعث می‌شود به شخصیتی شرور تبدیل بشویم؟!🌙در سینما بسیاری از شخصیت‌های جذاب که #قهرمان اثر هستن، چارچوب‌های اخلاقی رو رعایت نمی‌کنن! از سریال دکستر و بریکینگ بد گرفته تا پدر خوانده و جوکر

نقد فیلم «دو روز دیرتر» به بهانه‌ی اکرانِ آنلاینمشتبه شدنِ امر تشویق با تبلیغاتدو روز دیرتر فیلمِ عقب‌اُفتاده‌ای از اصغر نعیمی است که در همسو شدن با موجِ فرزندآوری نابلدانه مدیومِ سینما را انتخاب کرده و عاشقانه‌اش دوزاری و دمِ دستی است. این اصلاً بد نیست که ما فیلمی بسازیم که عشق را در جهتِ تضمی…Show more
50 MB

نقدی بر سینمایی «شاهد»اُپوزیسیونِ بی‌هنر و بوتیکیشاهد ساخته‌ی نادر ساعی‌ور قبل از آنکه یک سینما باشد، یک اعتراضِ غیرِ مدنی است که به غلط مدنی خوانده شده. اولین فکتِ من در مواجهه با اثر این است که رده‌بندیِ سنّی نمی‌تواند هشدارِ خوبی برای تالی‌فاسدهای اخلاقیِ موجود در فیلم باشد و همانطور که مثلاً…Show more
33 MB

نقدی بر سینمایی «شهروند خودسر»شهروند شهر هرتشهروند خودسر، انتقام‌جو یا دادگستر از اووه بول فیلمِ خطرناک و تفرقه‌انگیزی است که انسانیت را زیرِ یوغِ شعور و عدالت بُرده. قبل از هرچه باید این مهم را متذکر شوم که خطرِ حمایتِ ایلان ماسک از این فیلم به اندازه‌ی دوبله‌ی این فیلم در پلتفُرم‌های فارسی نیس…Show more
24 MB

@Filmosophy29 June 2026
🌕تقسیم جادو به سیاه سفید، ابزار تاریک هالیوود برای ترویج سحر🌙در بسیاری از آثار #هالیوودی می‌بینیم که جادو به جادوی سیاه و سفید تقسیم می‌شه. هری پاتر و ارباب حلقه‌ها به عنوان مشهورترین و پر فروش‌ترین سری فیلم‌های تاریخ دقیقا همین مفاهیم رو درونشون دارن

@Filmosophy29 June 2026
🌕دانشمند موسسه‌ی سِرن: پورتال به جهان موازی واقعیت دارد!🌙در آثار بسیار زیادی مبحث #جهان_موازی ذکر شده، از کمیک و مانگا تااا ویدیو گیم. معمولا برای سفر به جهان موازی یک دریچه و پورتال (Portal) لازمه، گذرگاهی برای سفر به جهان‌های دیگه

@Filmosophy29 June 2026
🌕سریال رو فهمیدیم، در دنیای انیمیشن چه خبره؟گزارش پنجم از مدرسه‌ی یهود و رسانه🌙خداروشکر به لطف همراهی دوستان و دعای استاد فرج‌نژاد تونستیم ترم سوم رو هم تموم کنیم. ترم سوم مدرسه #یهود و رسانه (حضور در مدرسه رایگانه) با موضوع سریال‌های مشهور جهان بود که در ۳۰ جلسه به پایان رسید

نقدی بر سینمایی «مردی که اسب شد» به بهانه‌ی اکران آنلاینمرعوبِ سینمای دیگری شدنمردی که اسب شد اثری از امیرحسین ثقفی را اصلاً دوست نداشتم. فیلمی تحتِ تأثیر آنگلوپلوس، بلا تار مخصوصاً «اسب تورین»، الکساندر ساکاروف «مادر و پسر» و... که مجموعه‌ای از باورهای سینماییِ مؤلف هستند و تا انتها به باورِ بی…Show more
29 MB

تأملی بر «house of the dragon season 3»دیکتاتورِ کُلخاندان اژدها که توسطِ کارگردانان مختلفی ساخته شده و از شبکه‌ی HBO پخش می‌شود گُسترشِ ادبیاتِ سورئالیستی در مدیومِ نمایشی تلویزیون است که صرفاً اِنسجامِ سرگرمی در آن مخاطب را به غفلت و اتلافِ وقت سوق می‌دهد. بیننده با داستان در چُنین مجموعه‌ای ر…Show more
30 MB

Profile picture of ‌سَیِّد مَهْدـ‌ی|و|‌
@Sayyedona_M_n23 June 2026
بعضی ها، در کلامشون شوخی زیاد دارند. آه، بیایید که دستان مالک زمانه را، نفاق بست! اینها چرت و پرت است. در این کلام ها، هم تهمت به مسئولین است و هم تخریب. وظیفه ما، مطالبه صحیح است. نقد احسن است. آقایون، …Show more

Profile picture of ‌مهدی صالحی‌
@Labkhandsabz23 June 2026
ویژه‌نامه محرم «خبر سبز» منتشر شد۸ فیلم ماندگار #عاشورایی سینمای ایران در یک شماره:«#سفیر»، «#روزواقعه»، «#به_خاطر_هانیه»، «#پرواز_در_شب»، «#افق»، «#بال‌های_سپید»، «#سینه_سرخ» و سریال «#شب_دهم»لینکhttps://cdn.imgurl.ir/uploads/f97784______310-_28-3-1405.pdf#خبرسبز #سینمای_ایران #نقد_فیلم #نقد

نقد فیلم کوتاه «مزون کار»شب / داخلی / بیکاریمزون کار به کارگردانی سجاد قراگزلو با نوشته‌ای از سیامک کاشف‌آذر یک ایده‌ی بلندِ سینمایی است که در ترجمه‌ی آن به فیلمِ کوتاهِ جای تعلیق و کشمَکِش اشتباه گرفته شده و باگ‌های شدیدی در سناریو بوجود آورده. حسین مهری در قامتِ مردی که ذات و صفاتِ زنانه دارد …Show more
34 MB

نقد فیلم «هملت 2025»ادبیاتْ فُرم است نه محتواهملت ساخته شده در سال 2025 توسطِ آنیل کاریا یک تفسیرِ غلط از آیاتِ نمایشیِ شکسپیر است که به باور من مطالعه و عمل به آثارِ او مانند قرآنِ مسلمانان برای علاقه‌مندان به هنرِ صحنه واجب خواهد بود. اولین نکته‌ای که فیلم‌بازی چون من را وادار به نوشتن در مورد…Show more
24 MB

نقد فیلم «مورتال کامبت»ترس‌های پسارستاخیزی از قهرمانانِ فست‌فودیمورتال کامبت 2 به کارگردانی سایمون مک‌کوید نتیجه‌ی یک اختلافِ کلیشه‌ای بر پرده‌ی سینما است که جزئیاتی مُدرن را به دوشِ ترس‌های پسارستاخیزی می‌اندازد. من به هم‌اندیشیِ سینما و بازی‌های رایانه‌ای بسیار علاقه‌مند هستم و باور دارم بازیْ…Show more
24 MB

@Filmosophy15 June 2026
🌕فلسفه اخلاق فردگرا در بازی مافیا: کشور قدیمی🌙سری #بازی های مافیا از سریای معروف و با حال بود، یادش بخیر قدیما بازی می‌کردیم و نسبتا قوی بود. حالا نسخه‌ی جدیدش اومده به نام مافیا: اولد کانتری، که من راستش خیلی حال نکردم و به نظرم اثر متوسط رو به پایینیه، اما خوب در تبلیغات خیلی گنده‌ش کردن